Quantcast
Channel: HOBBYKUNST
Viewing all 2308 articles
Browse latest View live

Røft og søtt, rust og moseeffekt

$
0
0
Rust effekt ser ut til å være noe av det som er populært i det internasjonale mixed media miljøet, denne høsten. Hobbykunst har akkurat fått inn nye rusteffekt malinger og her er de prøvd ut på et lite canvas. Malingene som er testet her er Folk Art sitt rust effekt sett og mose effekt sett, fra Hobbykunst. Settene består av to tuber med tykk struktur maling hver. Du kan legge dem på med pensel, eller som jeg anbefaler, - a svamp



På dette canvaset har jeg blandet den røffe rust effecten, sammen med den delikate serien Summertime, fra Maja design.


Det lille hjertet er et isoporhjerte, alterert med embosset metall tape. Hjertet er malt lagvis, med rust og mosemelaing. Klokken i bakgrunnen er laget av svart mosegummi. Jeg har også brukt noen gamle skruer og metall pynt.

Konklusjonen er at rust og mosemalingen fungerer godt på metall, papir mosegummi og papp. 





Materialliste:


Maja Design: Glittering water - Summertime Maja Design: Having fun - Summertime   FolkArt Faux Paint Kit - Rust FolkArt Faux Paint Kit - Moss
Mosegummi 2mm - BlackIsopor - Hjerte 5 cm, flat baksideRanger: Metal Foil Tape Sheets HOBBY LINE Male svamper 


Lagt inn av Kirsten Hyde

Kalkmaling - pynting av metallbøtte

$
0
0
Etter en liten rydderunde hjemme fant Camilla igjen ei gammal svart metallbøtte, som ikke passet inn lenger. For å gi denne nytt liv har hun malt bøtta utvendig med kalkmaling, og pyntet med diverse bånd, mathiablomster og et anheng. Dette kan anbefales, for det er både morsomt, nyttig og går ganske raskt, og blir dekorativt! Også er det jo kjekt å gi gamle ting nytt liv i stede for å kaste det.









Utstyr brukt


Chalky Finish - rock greyChalky Finish - whiteMathia: Roser m/stilk
Plaid: One Stroke Brush - 1 inch flatBånd

Testing av Finnabair's Opal Magic malinger

$
0
0
Har du prøvd ut de nye Opal Magic fargene til Finnabair? Det er i alt 8 farger. De er helt unike ved at de har en farge når du maler på lys bakgrunn og en helt annen farge når du maler på mørk bakgrunn. Malingene er akryllfarger og er ganske tykke. De er supre til å male forskjellige medier som metall, over gesso og på blomster.

Her er det pyntet et lite lerret (10 x 10cm) for å teste ut fargene på mørk bakgrunn. De samme fargene brukt på lys bakgrunn kan du se i denne bloggposten.



Framgangsmåte

Her er det brukt en linjal stensil fra Tim Holtz og gesso for å lage struktur på bakgrunnen på lerretet. Så er det limt på blomster og metalldeler fra en gammel skrivemaskin og datamaskin. Limet som er brukt for feste metallet og blomstene er Liquitex sitt super Heavy matt medium.

Deretter er alt malt sort med sort gesso, Når maling og lim er tørt, er det tørrmalt effekter med Opal Magic fargene. Den fargen som er på malingen når du åpner boksen, er fargen du får når du maler på lys bakgrunn, Når du maler på sort bakgrunn, endrer fargene seg helt. Tørrmaling krever litt øvelse for å få det pent. Husk du skal ha veldig lite maling på penselen.



Tørrmalingen dekker deler av de ulike strukturene på lerretet, og hver farge er kun brukt på et lite område.


Tilslutt er det lagt på litt bling og glitter.



Utstyr brukt:


El Greco: Artist Canvas - Lerret 10x10cmPrima: Finnabair Art Basics Mixed Media EssentialsLiquitex: Super Heavy Matte Acrylic Gel MediumPrima: Opal Magic Yellow/Blue - Art Alchemy Acrylic Paint
Prima: Opal Magic Blue/Gold - Art Alchemy Acrylic Paint Prima: Opal Magic Rose/Gold - Art Alchemy Acrylic PaintPrima: Opal Magic Violet/Gold - Art Alchemy Acrylic PaintPrima: Opal Magic Violet/Green - Art Alchemy Acrylic Paint
Prima: Opal Magic Green/Gold - Art Alchemy Acrylic Paint



Dette er demo av fargene som Kirsten filmet på CHA denne våren 
(filmet og utgitt med tillatelse av Finnabair)





Lagt inn av Kirsten Hyde

POPPYDESIGN PLANNEREN HAR KOMMET!

$
0
0
http://www.hobbykunst-norge.no/?PageID=82380

Endelig har den kommet!

Poppyplanneren med norske tekster og flott delikat design,
og vi fryder oss på HOBBYKUNST Norge over å ha noe så vakkert i butikken vår!
Farlig er det også, for det kan brått bli med enda en kalender hjem
på både den ene og den andre her på huset...

Poppyplanner Moyen - personal størrelse

http://www.hobbykunst-norge.no/?PageID=82380

Du kan lese mer, og se flere bilder av plannerne i vår inspirasjonsartikkel her!

Lykke til med filofaxingen :-)

Puffy sticker play-set

$
0
0

Visste du at Hobbykunst har flere herlige scener med tilhørende klistremerker for barn?!



 Her ser du alle 6 scenene, med direktelink til de forskjellige..

Pirater
Havfruer
  
Jenter
feer
Ekorn-familie

Prinsesse





 Vi har prøvd jente-scenen, og piratene...
(alle bildene mine er av jente-settet)

Klistremerkene er detaljerte og har ett godt utvalg av både klær og tilbehør..
                         Klærne var kule mente testkaninen min. hihi..
 Klistremerkene kan også brukes på kjøleskapet eller andre glatter flater..
                                                                Se søte pusekatten <3
Alle settene har to scener, på jentesettet er det en scene der de er ute, og en inne på rommet, med klesskap der man kan henge opp klærne.

Når jeg skriver klistremerker så er det jo ikke klistremerker i ordets rette forstand. Men de vil etter en stunds leking bli mettet og ikke henge mere, dette løste seg lett ved å vaske de lett i rent vann.

Her i huset har de vært mye lekt med, og passer for barn fra 3-4 år og oppover, da det er veldig små deler i settene.

Ha en fin dag videre
Linda




Kalkmaling på glassboller

$
0
0
Hadde noen skåler med mønster på som jeg ville teste kalkmaling på og det fungerte veldig bra. Valgte å male de så de dekket hele skålen så jeg måtte legge på flere strøk. Lot det tørke godt mellom hvert strøk. Brukte så en pussekloss for å fjerne kalken på kantene i mønsteret. Lønner seg å ha på seg klær som tåler litt støv. 

Kalkmaling finnes i nettbutikken her og i mange farver







Kork - liten skål og kortmappe

$
0
0

Det neste prosjektet Camilla tok fatt på var kortmappe og en liten skål/"boks" i kork og rødprikkete stoff fra Tante Ema. Her kan man gjøre mye eller lite ut av pynten på kortmappa, men siden det er noe som enten skal ut og inn av lommer/vesker er det lurt å tenke over hva man pynter med. Denne versjonen av kortmappe er helt enkel uten mye stasj. 




Som vist i forrige blogginnlegg, ble det valgt å lage maler i papir, for så å klippe ut korkstoff og tøy. For kortmappa ble det laget en liten firkant, med litt skrå kant  til pengelomma, samt et avlangt korkstykke i 2x lengden av et bankkort + litt til selve holderen. Det ble også laget en liten bit med svart filt, for å dekke innsiden av korkstoffet. De to stoffene  ble limt sammen, pengelomme-biten ble lagt på plass, og så ble det sydd en søm på hver side med symaskin. Superraske gaver!


For skålen ble det gjort følgende:  Tøystoffet ble klippet litt større enn korkstoffet ( la til ca 0,5 cm sømrom), for å ha noe å brette inn for å få fin kant på stoffet. Etter å ha brettet inn kanten ble den limt med lim, og lagt bakside mor bakside med korkstoffet. Så ble det sydd runt hele med symaskin, som vist på bildet under. Videre ble hjørnene sydd for hånd ved å sy mellom to av de øverste stingene i hvert hjørne, også vist der du ser sytråden på bildet under. Etter at man har sydd den sammen har man mulighet til å velge å vrenge den slik at du får motsatt side ut, men vær varsom. 







Utstyr brukt


KorkstoffSvart filt
Baecon Filt limTante Ema - Mojo Classical red stoffbit

Mixed media lerret med tutorial

$
0
0
 Her er det laget et mixed media lerret. Lerretet er pyntet fra baksiden for å skape litt dimensjon.


Lerretet er dekket med papir, så er det satt på små firkanter og diverse metall og perler. Alt er malt sort og tørrmalt etterpå. Videotutorial ligger nederst i blogginnlegget.


Teksten "Grip dagen" er kuttet ut med Silhouette.


Mye av delene som er brukt til "bakken" kommer fra demonterte gamle skrivemaskiner, klokker, symaskiner og brikker til gamle brettspill (små sjakkbrikker). Det skigående lille "trollet" er en gammel messingfigur.





Utstyr som er brukt


 Claudine Hellmuth Studio: Multi Medium Liquitex: Super Heavy Matte Acrylic Gel Medium Tim Holtz: Measured - Layered Stencil Prima: White Sand - Art Extravagance Texture Paste
 Glassmosaikk - Moonstone transparent Strassbånd - sølv Prima: Opal Magic Blue/Gold - Art Alchemy Acrylic Paint Tim Holtz: Salty Ocean - Distress Paints
Tim Holtz: Mustard Seed - Distress Paints Stickles Glitter Glue - Diamond Viva Decor: Gold - Inka Gold Rayher: Lerret - 24 x 30 x 1.7 cm



Videotutorial


Laget av Kirsten Hyde




Hello fall

Ny oppskrift på kjøkkenklut

$
0
0
En ny oppskrift på kjøkkenklut er lagt ut på inpsirasjonssiden her. Garnet vi har brukt i oppskriften er fra Svarta Fåret og det kan kjøpes hos Hobbykunst og du finner det i nettbutikken her








Ull er gull - Utstyrsoversikt

$
0
0

Utstyrsoversikt for toving og filting

Filtenåler

Filtenåler Fin, 3 stk 78 mm
Det finnes mange slags filtenåler, som hver for seg egner seg til ulike ting. Om man ikke har jobbet så mye med nålene kan det være vrient å holde de fra hverandre, fordi de ser mer eller mindre like ut. Et tips er derfor å merke nålene med maling i ulike farger, for å holde de fra hverandre. I tillegg merker man fort forskjellene når man begynner å bruke de. 

Rayher har følgende typer:

Fin nål: Denne lager mindre hull i overflaten enn de to andre typene. Den filter også finere, og drar med seg ferre fibre inn i materialet. I tillegg er skårene i nålen nære tuppen, slik at man ikke trenger å presse den så langt inn for å filte. 

Medium nål: All around nålen er en mellomfin nål som stort sett kan brukes til alt. 

Grov nål: Har flere hakk og drar med seg flere fiber. Etterlater seg også litt større hull enn de andre. Egner seg til grove arbeider, eller til å begynne med når man skal lage grunnstammen i figurer, som f.eks. kropper til nisser, som etterpå skal kles med klær. 

Felles for alle disse nålene er at det er skåret inn hakk som fungerer som mothaker. Disse drar med seg ullfibrene inn i arbeidet når man bruker nålen. Jo mer man nåler, jo tettere blir fibrene pakket sammen, og blir til slutt ganske kompakt. Dvs. man trenger ikke våttove eller etterbehandle materialene etterpå. Man kan, men man må ikke. 

I tillegg må de alle brukes med forsiktighet. De er skarpe som fy, og er ganske skjøre. Være nøye med å stikke rett inn i materialet og ikke på skrått etter at man har stukket inn i materialet eller filtematten (de knekker lett). Det kan også være lurt å ha en form for nåleboks eller lagre de i esken de kommer i, for å beskytte de.

Skumgummiplate

Når man skal filte med sylskarpe nåler er man avhengig av å ha et godt underlag. Hos Hobbykunst finner du det her. En skumgummiplate er derfor til god hjelp. Disse finnes i ulike størrelser og tykkelser, slik at man kan tilpasse om man skal lage store eller små arbeider. Alternativt kan man bruke et underslag som legner en børste, se bildet under. Dette fungerer på samme måte, og enger seg godt om man skal filte flate motiver på et annet materiale. 
5363100_PF_#SALL_#AOF_#V15322700_1Nålefilte børste, str 6.5x9 cm

Stor spiss stoppenål

Ei stor stoppenål er alltid kjekt å ha. Den kan brukes til å løfte ull fra hverandre, men også om man trenger å lage tynne former som fingre til en figur. Da kan man rulle litt ull rundt nålen, trekke det av og forsiktig filte det sammen  til den formen man trenger (akternativt finner man noe annet som har riktig diameter sammenliknet med det man skal lage. 

Nåleholdere

Det letteste er å filte med ei nål, men om man holder på med store ting kan det være greit å bruke nåleholdere. Her har man flere valg, og Hobbykunst fører holdere både for 1, 3 og 7 nåler. Det finnes også andre kombinasjoner, men har man disse, kan man selv velge hvor mange nåler man fester i holderen, så på den måten får man variasjonsmuligheter. 

Filting med mange nåler brukes gjerne dersom man skal filte bilder, klær, bakgrunnsflater eller store flate motiver. Holderen med tre (evt. med to i)nåler er velegnet til å nåle større skulpturelle former.

Speiselt håndtaket med plass til 7 nåler er genialt til barn, da det har en hylse som beskytter nålene. Jeg pleier derimot aldri å putte 7 nåler i samtidig, fordi de knekker lett, og små barn fort er uoppmerksomme. (Dvs. de kan trekke ut håndtaket skjeift og dermed knekke nålene) Så - lurt å ha noen pakker ekstra med nålene man bruker mest. 
Håndtak for filtenål - for 1 nål, 6.7 cmFiltnål med 3 nåler, 15.5cm 5322700

Våtfilting

For å drive med våtfilting er det praktisk å ha en stor voksduk, slik at man har et underlag som tåler at man søler med vann. I tillegg er det kjekt å ha bobleplast, gjerne større ruller om man skal jobbe med store arbeid som skjerf/store bilder, eller mindre deler som man kan bruke om man vil lage en form å filte rundt (som f.eks et påskeegg). I tillegg trenger man Megafilzer/filtemiddel og ei flaske med hull i til såpevannet. 



Ull er gull - Morsome & dekorative pyntedetaljer til alt fra gensere, luer, sjal mm.

$
0
0
Denne gangen har jeg lekt meg med varer fra ull-avdelinga. 

I gårsdagens blogpost ser du en generell oversikt over diverse utstyr som er kjekt å ha når man skal holde på med filting. Man trenger på langt nært alt, og kommer ofte langt med noen nåler og et underlag.

For å lage flate figurer kan det være lurt å skaffe vliselin som løser seg opp i vann. Man finner et motiv man vil lage og tegner det på vliselinen, som hjelpemiddel. Alternativt så filter man for frihånd som jeg har gjort her:


Denne blomsten lager man enkelt ved å filte 6 lilla runde kronblad, som man til slutt filter sammen. Etterpå kan man lage detaljer og senter av blomsten. Begynn med en liten mengde ull, rull den sammen til passe størrelse, og begynn å filte den sammen med nålen. Etterhvert som man jobber ser man om man trenger litt mer eller mindre ull, så man kan justere underveis. Figurene her er ca 5-6 cm store.

Her har jeg laget hjerter og festet på et sjal:

På figuren under har jeg tegnet opp bildet jeg ønsker å lage på vliselin, for så å begynne å filte på underlagsfarven i de områdene det skal på. Når den lillarosa og hvite bunnfargen er på plass har jeg laget tynne detaljer med veldig tynne "tråder"(ull som man ruller til små tråder)  med kontrast-farger for å få fram uttrykkene i figurene.



Tre små restekort

$
0
0
Kort trenger ikke alltid være så store. Disse kortene er 7x10cm. Dette er en fin størrelse til å bruke opp rester. Kortene her, er laget med Maja sin nye serie, Summertime.



Motivet på dette kortet er hentet fra arket "Playing on the beach".


Motivet på dette kortet er hentet fra samme arket som bakgrunnen, "Lets go for a ride". Blomster er fra Petaloo. På toppen av kortet er det brukt en hjemmelaget stensil og gesso. Stensilen er laget ved å kutte ut med Tim Holtz/ Sizzix sin Mixed media 2 thinlits dies i et vanlig ark, og bruke det som stensil.



Det siste kortet er laget med lagvise deler av restepapir, Papirene er festet med dobbeltidige, tykke limputer, for å skape dybde og 3D effekt. Som pynt, har jeg brukt Rayher Brads/ splittbinders og en  knapp, samt, tråd med sølv fra Rayher.


Baksiden av kortene er enkelt pyntet med panel og "laget av" stempel.



Utstyr brukt:

Maja Design: Is my favourite - SummertimeMaja Design: Is my favourite - SummertimeMaja Design: Playing at the beach - SummertimeMaja Design: Glittering water - Summertime
Maja Design: Cute summer dress - Summertime Maja Design: Having fun - SummertimeMajaMaja Design: Let's Go for a Ride - Summertime
3DPetaloo: White - DIY Babys breath pickPetaloo: Antique Peach - Forget me NotsPetaloo: Teastained Cream - DIY Petites
Prima: White - Art Basics Heavy GessoRayher: Ivory - Brads halvperleVintage knapper: Mix Vintage Silver Twine - Natur & Sølv


Lagt inn av Kirsten Hyde

Kreativ Betong Paste fra Rayher

$
0
0

Vi har fått inn et NYTT PRODUKT som for noen av oss
på HOBBYKUNST gjør samlingen av betong produkter nesten komplett!
Merk dere ordet "nesten", og om ikke lenge vil dere skjønne hvorfor vi 
sier nettopp det :-)

Først tilbake til vårt aller nyeste GENIALE PRODUKT!

Dette er et nytt produkt fra Rayher som gir struktur pasta om til
et nytt begrep. Kreativ betong pasta er et betong produkt som gir
struktur som en strukturpaste, men samtidig det røffe og rustikke preget
som betong har.





Dette produktet kan brukes på det meste, og fester seg tilogmed
på glass og flasker, papp mache og treverk.

Fleksibel paste medium for hobbyprosjekt, der man påfører en pasta for struktur og 
så 1-2 overflate medium etter hvordan man ønsker at slutt resultatet skal være. 

Påfør paste med spatel eller svamp i tynt lag og la det tørke.
Dersom du ønsker et tykkere lag, så påfører du mer paste på en andre omgang. 
Den er dekkende, og trengs egentlig ikke å påføres i flere lag. Deretter påføres det mørkeste mediumet 
som heter Kreativ-Beton Lasur, la det tørke og før tilslutt tas på det lyse mediumet.

Du kan stoppe etter hvilket som helst steg. 




Vi er super fornøyd med uttrykket etter det mørke mediumet,
og på denne te-lysestaken av glass fant vi ut at vi stoppet der :-)





Nå venter vi til mørke høstkvelder, der vi kan brenne telys og
kose oss med kreative sysler!


DIY dotter

$
0
0
Har du som meg, ett ganske høyt forbruk på dotter?

Jeg elsker disse små selvlagde halvperlene, og jeg bruker de både på PL, kort, planner og LO'er.

Jeg har kjøpt en del slike enamel dots og her er det helst de minste og mellomsmå som blir brukt,
så jeg har en del store liggende som ikke blir brukt.

Nå når jeg lager de selv så kan jeg lage den str jeg selv vil ha!
Jeg bruker perlepennen til Hobbykunst, som du får i flere flotte farger.
De er utrolig gode å bruke, den flyter lett, og lager fine opphøyde dotter. Ligner mye på liquid pearls, men perlepennen kommer i en mer håndterlig flaske som ligger godt i hånda. Det er også mer per flaske, og den er egentlig veldig drøy!


Du får pennene i flere farger - alle fargene kan du se her!

Her har jeg laget noen i rød:
Du kan også påføre perlepennen direkte på prosjektet ditt, da slipper du å lime de fast.
De fester seg til mønsterarket og andre bakgrunner i tørkeprosessen. Da trenger du ikke noe lim for å lime de på prosjektet i etterkant.
Hvis du lager dottene på plast må de limes på, jeg kan anbefale Smykkesten-limen fra Hobby line.

Jeg har laget en PL-side der jeg har brukt Kaisercraft sine ark fra All that glitters for å lage kortene.

 Her har jeg brukt dotter jeg har laget med perlepenn i krem.
  I denne arkpakken kommer det også med lekre diecuts som jeg har brukt. 

Sommerfuglene er klipt ut fra ett av arkene.


De puffy thickersene er fra American craft, du finner de her.

Jeg og Nita har laget en liten video som viser hvor lett det er å lage dine egne dotter.
D.I.Y Dotts
Ha en fin dag videre..
Linda

Kjøkkenklut med ny oppskrift

$
0
0
Ny oppskrift på klut ligger inne på inspirasjonssiden til Hobbykunst. Jeg har brukt bomullsgarnet fra Svarta Fåret






Kjøkkenkluter er også fine gaver til jul og bursdag og hvis man vil gjøre litt ekstra ut av det så kan man kjøpe en liten kurv, en fin kjøkkenkost og en flaske oppvaskmiddel 








Kork - Minipenal - Blyant/tusjtui

$
0
0
Når man utnytter Rayher sitt korkstoff godt, og planlegger hva man vil lage får man faktisk laget ganske masse. Se mobiletui og skål/kortholder fra tidligere innlegg, om du ikke allerede har sett de.



Denne gangen har jeg laget et lite penal, for å samle favoritttusjene i. Dette kan jo brukes til andre ting også, som brilleetui, nøkler, tlf, eller hva man ønsker - det er bare å tilpasse størrelsen og gå i gang. 

For å pynte opp har hun stanset ut sommerfugler fra Rayher i hvit filt og limt dette på med filtlim. Videre ble filten og korkstoffet limt sammen, før det ble sydd på symaskin med hvit tråd. 

 

Utstyr brukt


KorkstoffHvit filt
Baecon Filt limRayher dies - Sommerfugl

Hyttebok med Bind-it all maskinen

$
0
0
Hva med å lage en hyttebok som gave? Man kan lage den litt personlig med navnet på hytta på forsiden, og man kan også bruke et bilde. Jeg har brukt litt tykt skrivepapir til å skrive på, og så har jeg funnet frem et ark som jeg syns passer. Arket er fra Papirdesign og ser ut som en trevegg. 





På innsiden av permen har jeg brukt bare grå bazill. Lagde hull med Bind-it all maskinen. 




Før jeg binder sammen boka så har jeg brukt disse metallhjørnene for å gjøre boka litt mere forseggjort og at den skal tåle mere. 



Bruker en hammer for å feste de på boka




wire tykkelsen jeg har brukt er 3/4", men det kommer an på hvor tykk man vil at boka skal være. 



Har pyntet permen med navnet på hytta, og litt blader og blomster stanset ut med dies fra Rayher. Denne diesen er en av mine favoritter for tiden. 


Hvordan ta gode bilder av det du har laget?

$
0
0

Mange bruker mye tid på å lage fine kort og kreasjoner, men det er ofte vanskelig å få tatt gode bilder. Det er ikke alltid man trenger supergode bilder. Men, dersom du blogger, legger ut bilder på facebook og instagram, deltar i utfordringer, eller leverer bilder som skal på trykk i blader, da kan bildekvaliteten være avgjørende. Om sommeren kan vi benytte dagslyset, men det kan også gi bilder med et veldig blått lys. Har du et godt kamera, kan du stille inn på kameraet for å unngå dette. Har du et godt redigeringsprogram som Photoshop, så kan også mye gjøres der.

Noen bruker lysboks, og synes at det fungerer fint. Lysboks er fint hvis man kun skal ta bilde av små ting, men fungerer dårlig hvis prosjektene har litt størrelse.



Her deler jeg noen av mine bildetips:


Kamera:
Det er mange gode kameraer på mobiltelefoner. Er du kravstor til bildekvaliteten, så anbefales et godt speilreflekskamera. 


Sørg for at bakgrunnen er rolig. 
Noen ganger fungerer det fint med hvit bakgrunn, andre ganger er det lite farge i selve prosjektet og man trenger litt kontraster. Da kan du bruke et rolig mønsterark i bakgrunnen. Jeg bruker ofte to store plakater som bakgrunn. En plakat bak og en under prosjektet. Platen i bakkant lar jeg kromme seg litt i nedkanten mot platen som ligger under. Dette gjør at det ikke blir en skarp kant der platene går over i hverandre. Noen liker å legge litt blonder, blomster eller andre ting i forkant av bildet for å "stasje" litt. Dette er individuelt, men det bør ikke ta fokuset vekk fra det du har laget.


Tilstrekkelig med riktig lys:
Det er forskjell på dagslys ute og lys som vi vanligvis bruker hjemme. Dagslys har mer hvit lys, mens mye av lyset vi bruker hjemme er mer gult. Når du skal ta gode bilder, må du ha mye lys av riktig sort. Det vil si: lite gult lys og mer hvit lys. Hvis du har dagslyslamper eller lamper med pærer som har dagslys, så bruk gjerne disse. Bruk også gjerne flere lyskilder. Dette er for å begrense skyggene fra prosjektet.  Flere lyskilder betyr mindre skygger. 


Blitz:
Bruk gjerne blitz på kameraet. Pass på at mye av lyset fra blitzen ikke reflekteres tilbake fra prosjektet i et punkt (ofte fort gjort i et bilde, eller blankt område). Har du problemer med gjennskinn fra blitzen, kan du ta bildet litt på skrå. Det fungerer somregel.


Ta mange bilder:
Jeg tar veldig mange bilder. Gjerne omlag 20 bilder av et enkelt kort og 50-100 bilder av et større prosjekt. Av disse bildene, velger jeg ut de beste som jeg redigerer på videre.


Redigering:
Det er få bilder som er så gode at de er superfine som de er. De fleste bilder bør redigeres. Det finnes flere gratisredigeringsprogrammer som du kan laste ned fra nett, for eksempel Picasa. Dersom du stiller litt større krav til redigering, kan du bruke et program som Photoshop Elements, eller Photoshop. Disse programmene koster endel. Dette er noen av de tingene du bør tenke på når du skal redigere: Er bildet rett? Har bildet riktig lys? Er fargene i bildet gode? Er bildet skarpt (rikitg fokus)? Trenger du å beskjære bildet?


Vannmerk bildene
Vannmerking av bilder kan du gjøre når du redigerer bildene. Dette kan også gjøres i Paint. Du vannmerker ved å leggee på en tekst med gjennomsiktig bakgrunn på bildet. I teksten kan for eksempel ha navn og bloggadresse. 

Lagt inn av Kirsten Hyde


Go Homemade til HOBBYKUNST Norge

$
0
0
Vi har lenge vært på jakt etter strikke-& heklesett,
og nå har vi endelig funnet noen vi virkelig har falt pladask for!

Vi ønsker Go Homemade velkommen til HOBBYKUNST!
http://www.hobbykunst-norge.no/vaare-produkter/nettbutikk-navigering/garn--tilbehor/go-homemade
http://www.hobbykunst-norge.no/vaare-produkter/nettbutikk-navigering/garn--tilbehor/go-homemade



Disse søte strikke- & heklesettene inneholder alt du trenger
for å lage flotte bamser og dyr, og da mener vi alt!
Du får heklenål eller strikkepinne, øyne og fyllvatt, garn
og selvfølgelig mønster i materialpakkene.

De første kolleksjonene vi har valgt å ta inn er...

LUKAS & FRIENDS COLLECTION

http://www.hobbykunst-norge.no/vaare-produkter/nettbutikk-navigering/garn--tilbehor/go-homemade

EMILY & FRIENDS COLLECTION
http://www.hobbykunst-norge.no/vaare-produkter/nettbutikk-navigering/garn--tilbehor/go-homemade

Alle settene koster kun kr 189,-, og full oversikt
over alle settene finner du på våre nettsider her!

I tillegg til settene, så har vi tatt inn bøkene med de
forskjellige strikkeoppskriftene i samlede verker...

http://www.hobbykunst-norge.no/vaare-produkter/nettbutikk-navigering/garn--tilbehor/go-homemade/go-homemade-9-crocheted-animals-norsk-tekst

http://www.hobbykunst-norge.no/vaare-produkter/nettbutikk-navigering/garn--tilbehor/go-homemade/go-homemade-14-crocheted-animals-norsk-tekst

http://www.hobbykunst-norge.no/vaare-produkter/nettbutikk-navigering/garn--tilbehor/go-homemade/go-homemade-8-knitted-animals-norsk-tekst
Hvert bilde har direkte link inn til produktene!

Bøkene koster kr 125,-

BLI MED PÅ STRIKKEKAFE
LØRDAG 17. SEPTEMBER - KL 10-15

http://www.hobbykunst-norge.no/vaare-produkter/nettbutikk-navigering/kurs/strikkekafe-lordag-17.-september

Møt likesinnede, og nyt tiden med andre strikkeglade!
Trenger du hjelp, eller du har lyst til å få startshjelp...
Da har vi Sissel Anita til stede som kan veilede deg :-)

Vi setter pris på om du kan forhåndspåmelde deg,
slik at vi vet hvor mange som kommer!
NB! Du kan også melde deg på i butikken vår
i Lørenskog, like bak Triaden Senter.

Hvor finner du oss?
All informasjon og kart finner du her!
Viewing all 2308 articles
Browse latest View live